• Τε. Ιούλ 21st, 2021

Αργότερα πιάστηκε μισό εκατομμύριο Αυστραλοί

Byadmin

Νοέ 18, 2020

Αργότερα θα προέκυπτε ότι ο Jarrad ήταν ένας από τους περισσότερους από μισό εκατομμύριο Αυστραλούς που εμπλέκονταν στο λεγόμενο σκάνδαλο «Robodebt» του έθνους, το οποίο έτρεξε από το 2016 έως το 2019.

Αυτή η πολιτική πρόνοιας, που αργότερα κρίθηκε παράνομη, ανάγκασε μερικούς από τους φτωχότερους της κομητείας να εξοφλήσουν χρέη, πολλά από τα οποία δεν υπήρχαν ποτέ. Η κυβέρνηση έστειλε επιστολές, συχνά επανειλημμένα, σε πολίτες ζητώντας να επιστρέψουν τις «υπεραπληρωμές».

Για εκείνους που μπορούσαν να το αντέξουν οικονομικά, απέσυραν αποταμιεύσεις ή άρχισαν σχέδια αποπληρωμής για να αποπληρώσουν αυτό που ήταν συχνά χιλιάδες δολάρια. Για άλλους, το οικονομικό σοκ ήρθε στο χειρότερο σημείο της ζωής τους.

Η μητέρα του Jarrad ισχυρίζεται ότι το χρέος του ήταν ένα από αυτά που υπολογίστηκαν εσφαλμένα, αλλά δεν έζησε αρκετά για να το ανακαλύψει. Πέθανε στις 30 Μαΐου 2019, παίρνοντας τη ζωή του σε αυτό που λέει η μητέρα του ήταν μια παρορμητική πράξη.

Η κα Madgwick θεωρεί ότι η κυβέρνηση είναι εν μέρει υπεύθυνη για την αυτοκτονία του Jarrad.

«Μόλις εργάστηκε σε αυτές τις δύο ώρες πάνω από αυτό το προτεινόμενο χρέος πιστεύοντας ότι δεν θα έπαιρνε κανένα Centrelink. Ήταν απελπισμένος», είπε.

«Βλάβη των φτωχών»
Ο Robodebt, επίσημα γνωστός ως το πρόγραμμα Παρέμβασης Συμμόρφωσης στο Διαδίκτυο, εισήχθη το 2015 από τη συντηρητική κυβέρνηση, με σκοπό την εξοικονόμηση 1,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Εκείνη την εποχή, ο Υπουργός Ανθρωπίνων Υπηρεσιών Alan Tudge είπε ότι οι άνθρωποι εξαπατούσαν το σύστημα πρόνοιας. «Θα σας βρούμε, θα σας εντοπίσουμε, θα πρέπει να πληρώσετε αυτά τα χρέη και μπορεί να καταλήξετε στη φυλακή», είπε.

Ωστόσο, οι επικριτές ανέφεραν ότι το σύστημα ήταν «ένα είδος ποινικοποίησης των υπευθύνων», μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας της συντηρητικής κυβέρνησης της Αυστραλίας, πριν από την πανδημία, να μειώσει το δίκτυο κοινωνικής πρόνοιας. Η κυβέρνηση επικρίθηκε επίσης για την αύξηση των απαιτήσεων που δυσκολεύει τη λήψη πληρωμής, τον έλεγχο του τρόπου με τον οποίο οι παραλήπτες ξοδεύουν τα χρήματά τους και για προτάσεις όπως η υποχρεωτική δοκιμή ναρκωτικών των ατόμων που αναζητούν εργασία.

Ο Robodebt ήταν απλώς μια άλλη πολιτική που κακοποιεί τους φτωχούς και τους ευάλωτους, αυτή τη φορά μέσω της χρήσης της τεχνολογίας, δήλωσε η καθηγήτρια κοινωνικής πολιτικής Ruth Phillips από το Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *