• Πε. Σεπ 23rd, 2021

βροχή βοηθά στην καταπολέμηση της πυρκαγιάς στην , οι κεραυνοί πυροδοτούν άλλους

Byadmin

Σεπ 11, 2021

Οι καταιγίδες που έριξαν ελαφρά βροχή έδωσαν χώρο για αναπνοή στα πληρώματα που προσπαθούν να σβήσουν τις τεράστιες πυρκαγιές στην Καλιφόρνια, αλλά οι κεραυνοί πυροδότησαν αρκετές νέες φλόγες στον βορειοδυτικό ξηρασία, δήλωσαν αξιωματούχοι της πυροσβεστικής.

Οι καταιγίδες που πέρασαν το βράδυ της Πέμπτης έως την Παρασκευή ακολουθήθηκαν από προβλέψεις σαββατοκύριακου για καθαρό καιρό και τάση θέρμανσης στις πυρκαγιές την επόμενη εβδομάδα.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία ανέφερε ότι υπήρξαν πάνω από 1.100 κεραυνοί από σύννεφο σε έδαφος στην Καλιφόρνια μεταξύ Πέμπτης βράδυ και Παρασκευής το πρωί. Αξιωματούχοι της πυροσβεστικής δήλωσαν ότι οι κεραυνοί πυροδότησαν τουλάχιστον 17 πυρκαγιές.

Οι πυροσβέστες εκτράπηκαν από την τεράστια πυρκαγιά Caldor νότια της λίμνης Tahoe για να καταπολεμήσουν πολλαπλές πυρκαγιές κατά τη διάρκεια της νύχτας σε όλη την κομητεία El Dorado, δήλωσαν αξιωματούχοι της πυροσβεστικής. Ωστόσο, οι περισσότερες φλόγες διατηρήθηκαν σε λιγότερο από 10 στρέμματα (4 εκτάρια).

Τρεις νέες πυρκαγιές αναφέρθηκαν στα εθνικά πάρκα Sequoia και Kings Canyon σε απότομες, πυκνές δασικές περιοχές της Σιέρα Νεβάδα.

«Αξιωματούχοι διαχείρισης πυρκαγιάς στα πάρκα πιστεύουν ότι οι πυρκαγιές έχουν επεκταθεί και θα μπορούσαν να επηρεάσουν τις επιχειρήσεις τις επόμενες ημέρες ή εβδομάδες», προειδοποίησε μια δήλωση από τα πάρκα.

Έως και μισή ίντσα βροχής έπεσε σε τμήματα της πυρκαγιάς Dixie, η οποία ξεκίνησε στα μέσα Ιουλίου και έχει καεί σε τεράστια τμήματα της βόρειας Σιέρα Νεβάδα και του νότιου καταρράκτη. Η δεύτερη μεγαλύτερη πυρκαγιά στην ιστορία της Καλιφόρνιας έχει κάψει 1.490 τετραγωνικά μίλια (3.859 τετραγωνικά χιλιόμετρα) γης και περισσότερα από 1.300 σπίτια και άλλα κτίρια. Περιεχόταν το 59%.

Η βροχή βρέχει τη βλάστηση και θα ηρεμήσει τη φωτιά για μία ή δύο ημέρες, την οποία οι πυροσβέστες ελπίζουν να χρησιμοποιήσουν για να ενισχύσουν και να επεκτείνουν τις γραμμές της πυρκαγιάς σε μια προσπάθεια να περιβάλλουν τελικά τη φωτιά, δήλωσαν αξιωματούχοι της πυροσβεστικής.

Ωστόσο, μετά από ένα σαββατοκύριακο με καθαρούς ουρανούς και ελαφρούς ανέμους, μια κορυφογραμμή υψηλής πίεσης θα μπορούσε να φέρει μια τάση θέρμανσης την επόμενη εβδομάδα, δήλωσε ο Τζακ Μεσίκ, μετεωρολόγος της πυρκαγιάς.

Η βροχή επιβράδυνε τη φωτιά, αλλά «μόλις πέσει ο ήλιος πάνω της, ο άνεμος φυσάει επάνω της, τελικά θα ξαναπιάσει και θα στεγνώσει αρκετά και θα αρχίσει να τρέχει ξανά», δήλωσε ο Tony Brownell, μια επέμβαση επικεφαλής τμήματος με το Τμήμα Δασολογίας και Πυροπροστασίας της Καλιφόρνια.

Η απειλή για νέες πυρκαγιές που προκλήθηκαν από κεραυνούς ήρθε καθώς περισσότεροι από 13.000 πυροσβέστες εργάζονταν για τον περιορισμό 13 μεγάλων πυρκαγιών και περισσότεροι από 12.000 κάτοικοι περίμεναν να επιστρέψουν στα εκκενωμένα σπίτια, σύμφωνα με τις κρατικές υπηρεσίες.

Η πυρκαγιά Caldor, η οποία στην αιχμή της ανάγκασε 22.000 ανθρώπους να εκκενώσουν τη Νότια Λίμνη Ταχόε και περιοχές κοντά στη γραμμή της πολιτείας της Νεβάδα, περιορίστηκε κατά 53% αφού έκαψε περισσότερα από 841 τετραγωνικά χιλιόμετρα και κατέστρεψε περισσότερες από 1.000 κατασκευές, συμπεριλαμβανομένων εκατοντάδων κτιρίων. σπίτια.

Οι αστραπές μπορεί να έχουν καταστροφικά αποτελέσματα στην ξηρή Καλιφόρνια. Το περυσινό ρεκόρ έκτασης γης περιελάμβανε τεράστιες πυρκαγιές στη Βόρεια Καλιφόρνια που άναψαν όταν τα υπολείμματα μιας τροπικής καταιγίδας εξαπέλυσαν χιλιάδες μπουλόνια.

Μια ιστορική ξηρασία και τα πρόσφατα κύματα καύσωνα που συνδέονται με την κλιματική αλλαγή έχουν κάνει πιο δύσκολες τις πυρκαγιές στην αμερικανική Δύση. Οι επιστήμονες λένε ότι η κλιματική αλλαγή έχει κάνει την περιοχή πολύ πιο ζεστή και ξηρά τα τελευταία 30 χρόνια και θα συνεχίσει να κάνει τον καιρό πιο ακραίο και τις πυρκαγιές πιο συχνές και καταστροφικές.

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν θα μελετήσει τις ζημιές από πυρκαγιά κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Καλιφόρνια την επόμενη εβδομάδα, στην οποία θα πραγματοποιήσει προεκλογική εκστρατεία για τον κυβερνήτη Γκάβιν Νιούσομ, έναν Δημοκρατικό που αντιμετωπίζει εκλογές ανάκλησης την Τρίτη.

Η Cal Fire, εν τω μεταξύ, ανακοίνωσε ότι μια πυρκαγιά που κατέστρεψε 142 δομές στη Σιέρα τον περασμένο μήνα προκλήθηκε από άνθρωπο, αλλά ότι οι ερευνητές εξακολουθούν να εργάζονται για λεπτομέρειες. Το River Fire ξεκίνησε στις 4 Αυγούστου σε κάμπινγκ του Placer County και περιορίστηκε στις 13 Αυγούστου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *