• Πα. Ιούλ 23rd, 2021

Η τίγρη της Ινδίας περιμένει σύντροφο μετά από το

Byadmin

Νοέ 18, 2020

Ολοκληρώθηκε ο μακρύτερος περίπατος από μια τίγρη που έχει καταγραφεί ποτέ στην Ινδία και «εγκαταστάθηκε» σε ένα ιερό, όπου είναι η μόνη μεγάλη γάτα.

Το Falkly που ονομάζεται Walker από αξιωματούχους της άγριας ζωής, το τώρα τριάμισι χρονών αρσενικό άφησε το σπίτι του σε ένα καταφύγιο άγριας φύσης στη δυτική πολιτεία της Μαχαράστρα τον περασμένο Ιούνιο. Ήταν πιθανώς σε αναζήτηση λείου, εδάφους ή συντρόφου.

Εξοπλισμένος με ραδιόφωνο, ταξίδεψε περίπου 3.000 χιλιόμετρα (1.864 μίλια) σε επτά περιοχές στη Μαχαράστρα και στη γειτονική πολιτεία της Τελαγκάνα για εννέα μήνες πριν «εγκατασταθεί» σε άλλο ιερό στη Μαχαράστρα τον Μάρτιο. Το κολάρο αφαιρέθηκε τον Απρίλιο.

Το καταφύγιο Dnyanganga 205 τ.μ. φιλοξενεί λεοπαρδάλεις, γαλάζιο ταύρο, αγριογούρουνο, παγώνι και στίγματα ελαφιών. Η Walker είναι η μόνη τίγρη που ζει εκεί, λένε αξιωματούχοι της άγριας ζωής.

«Δεν έχει εδαφικά ζητήματα. Και έχει επαρκή λεία», δήλωσε στο BBC το Nitin Kakodkar, ο ανώτερος ανώτερος αξιωματούχος των δασών του κράτους Μαχαράστρα.

Τώρα αξιωματούχοι της άγριας ζωής σκέφτονται αν πρέπει να μετακινήσουν μια θηλυκή τίγρη στο καταφύγιο για να δώσουν στον Walker έναν σύντροφο ζευγαρώματος, μια κίνηση που θα είναι «αρκετά άνευ προηγουμένου».

Οι τίγρεις δεν είναι μοναχικά πλάσματα, λένε, και έχουν ένα φυσικό ένστικτο για να ζευγαρώσουν. Ωστόσο, η μετακίνηση μιας δεύτερης τίγρης στο ιερό δεν θα είναι εύκολη απόφαση.

«Για ένα, δεν είναι ένα μεγάλο καταφύγιο. Περιβάλλεται από αγροκτήματα και υποβαθμισμένα δάση. Επίσης, εάν ο Walker αναπαράγεται εδώ, θα υπάρξει πίεση στο θήραμα και οι νεογέννητες τίγρεις θα προσπαθήσουν να διασκορπιστούν», δήλωσε ο κ. Kakodkar.

Η Ινδία κατέχει μόλις το 25% του συνόλου των τίγρων, αλλά αντιπροσωπεύει το 70% όλων των υπόλοιπων άγριων τίγρων, με περίπου 3.000 ζώα. Οι αριθμοί των τίγρων έχουν αυξηθεί, αλλά ο βιότοπός τους έχει συρρικνωθεί και το θήραμα δεν είναι πάντα άφθονο, λένε οι ειδικοί.

Κάθε τίγρη απαιτεί έναν πληθυσμό θηραμάτων αναπαραγωγής 500 ζώων στην επικράτειά του για να εξασφαλίσει μια «τράπεζα τροφίμων», λένε οι ειδικοί.

Ο Walker ήταν εφοδιασμένος με κολάρο ραδιοφώνου τον περασμένο Φεβρουάριο και συνέχισε να περιπλανιέται στα δάση μέχρι την έναρξη των βροχών μουσώνων για να «βρει μια κατάλληλη περιοχή για να εγκατασταθεί».

Αξιωματούχοι της άγριας ζωής λένε ότι η μεγάλη γάτα δεν ταξίδεψε με «γραμμικό τρόπο». Παρακολούθησε μέσω δορυφορικών πληροφοριών GPS κάθε ώρα και καταγράφηκε σε περισσότερες από 5.000 τοποθεσίες.

Κατά τη διάρκεια του χειμώνα και μεγάλο μέρος αυτού του καλοκαιριού, ο Walker παρακολουθούσε να ταξιδεύει μπρος-πίσω πάνω σε αγροκτήματα, κατά μήκος ποταμών, ρευμάτων και αυτοκινητοδρόμων. Ο χειμώνας είναι η εποχή καλλιέργειας βαμβακιού στη Μαχαράστρα, και η ψηλή καλλιέργεια βοήθησε τη γάτα να κρυφτεί και να περπατήσει στα αγροκτήματα. Ταξίδεψε κυρίως τη νύχτα, σκοτώνοντας αγριόχοιρους και βοοειδή για φαγητό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *