• Πα. Ιούλ 23rd, 2021

κινέζικο εμβόλιο πέτυχε σε μελέτες μεσαίου σταδίου

Byadmin

Νοέ 20, 2020

Ένα εμβόλιο Covid-19 που αναπτύχθηκε στην Κίνα έχει δείξει επιτυχία σε μελέτες ενδιάμεσου σταδίου, σύμφωνα με ερευνητές.

Πολλά εμβόλια αναπτύσσονται στην Κίνα, μερικά από τα οποία χρησιμοποιούνται ήδη.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, το εμβόλιο Sinovac Biotech παρήγαγε μια γρήγορη ανοσοαπόκριση σε μελέτες περίπου 700 ατόμων.

Η ανακοίνωση έρχεται αφού τα εμβόλια της Ευρώπης και των ΗΠΑ ανέφεραν επιτυχημένα δεδομένα από μεγάλες μελέτες στα τέλη του σταδίου.

Τρία εμβόλια που αναπτύχθηκαν στις ΗΠΑ, τη Γερμανία και τη Ρωσία έχουν κυκλοφορήσει όλα τα δεδομένα που υποδηλώνουν μεγαλύτερη από 90% αποτελεσματικότητα μετά από δοκιμές σε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους.

Τι γνωρίζουμε για το εμβόλιο;
Όπως και ο υπόλοιπος κόσμος, η Κίνα είναι απασχολημένη με την ανάπτυξη εμβολίου Covid και τέσσερις έχουν φτάσει στην τρίτη και τελευταία φάση κλινικών δοκιμών, συμπεριλαμβανομένης αυτής που ανέπτυξε η Sinovac Biotech.

Ωστόσο, τα αποτελέσματα που δημοσιεύθηκαν στο The Lancet προέρχονται μόνο από την πρώτη και τη δεύτερη φάση ενός από αυτά τα τέσσερα εμβόλια.

Θα υπάρχουν περισσότερα από ένα εμβόλια κορανοϊού;
Θα είναι υποχρεωτικά τα εμβόλια; Και άλλες ερωτήσεις
Σύμφωνα με την έκθεση, το CoronaVac της Sinovac Biotech προκάλεσε μια γρήγορη ανοσοαπόκριση, παρόλο που η μελέτη που πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο και τον Μάιο του τρέχοντος έτους δεν βρήκε ένα ποσοστό του ποσοστού επιτυχίας του εμβολίου.

Ο Zhu Fengcai, ένας από τους συγγραφείς της εφημερίδας, δήλωσε ότι τα αποτελέσματα – με βάση 144 συμμετέχοντες στη μελέτη Φάσης 1 και 600 στη μελέτη Φάσης 2 – σήμαινε ότι το εμβόλιο ήταν «κατάλληλο για έκτακτες ανάγκες».

Δεν έχουν δημοσιευτεί ακόμη δεδομένα από τις τρέχουσες δοκιμές Φάσης 3 μεγάλης κλίμακας.

Με την πανδημία που πιστεύεται ότι είναι σχεδόν τελείως υπό έλεγχο στην Κίνα, διεξάγονται δοκιμές σε τέλη στάδιο των τεσσάρων κινεζικών εμβολίων στο Πακιστάν, τη Σαουδική Αραβία, τη Ρωσία, την Ινδονησία και τη Βραζιλία.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, σχεδόν 60.000 άτομα είχαν λάβει εμβόλιο στις αρχές Νοεμβρίου.

Οι δοκιμές του εμβολίου Sinovac Biotech στη Βραζιλία σταμάτησαν εν συντομία την περασμένη εβδομάδα, αλλά επαναλήφθηκαν αφού ανακαλύφθηκε ότι ο αναφερόμενος θάνατος ενός εθελοντή δεν σχετίζεται με το εμβόλιο.

Τουλάχιστον τρία από τα εμβόλια ήδη προσφέρονται ως μέρος ενός προγράμματος έκτακτης ανάγκης για βασικούς εργαζόμενους, ενώ ένα εγκρίθηκε για τον κινεζικό στρατό τον Ιούνιο.

Με την ανακοίνωση όχι ενός αλλά δύο επιτυχημένων πιθανών εμβολίων κοροναϊού μέσα σε μια εβδομάδα, η προσοχή στρέφεται κατανοητά στις τελευταίες λεπτομέρειες

Εξελίξεις.

Υπό κανονικές συνθήκες, τα αποτελέσματα των μελετών Φάσης 1 και Φάσης 2 ενός φαρμάκου έξω από το εργαστήριο δεν αυξάνουν τα φρύδια. Αυτές οι φάσεις χρησιμοποιούνται κυρίως για να ελέγξουν εάν το φάρμακο είναι ασφαλές και μπορεί ενδεχομένως να ελεγχθεί σε πιο ακριβές μελέτες φάσης 3. Ο Sinovac το ανακοίνωσε.

Το εμβόλιο διαφέρει από τα εμβόλια που ανακοινώθηκαν από την Pfizer / BionTech και τη Moderna στο ότι αναπτύχθηκε χρησιμοποιώντας πιο παραδοσιακές μεθόδους. Χρησιμοποιείται μια χημικά απενεργοποιημένη έκδοση του ιού.

Οι κατασκευαστές τονίζουν το γεγονός ότι το εμβόλιο τους αντιδρά «γρήγορα» στις μελέτες, αναπτύσσοντας αντισώματα κατά του ιού εντός 14 ημερών από τη λήψη μιας δόσης. Αυτό το χαρακτηριστικό θα το καθιστούσε κατάλληλο για έκτακτη ανάγκη, λένε, κατά τη διάρκεια μιας επιδημίας, ή για εργαζόμενους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης.

Όλα τα πολλά υποσχόμενα πράγματα, αλλά πρέπει να περιμένουμε να δούμε τα αποτελέσματα των μεγάλων δοκιμών που διεξάγονται επί του παρόντος στη Βραζιλία, την Ινδονησία και την Τουρκία προτού καταλήξουμε σε τελικά συμπεράσματα σχετικά με την αποτελεσματικότητά τους.

Και ακόμη και τότε, όπως τα αποτελέσματα της Φάσης 3 που έχουν ανακοινωθεί και θα ανακοινωθούν σύντομα, θα πρέπει να καταναλώνονται με μια υγιή δόση προσοχής. Οι ερευνητές δεν θα γνωρίζουν πόσο αποτελεσματικό θα είναι κάποιος από αυτούς μακροπρόθεσμα έως ότου εισαχθούν στον γενικό πληθυσμό.

Η ανάπτυξη εμβολίων δεν σηματοδοτεί το τέλος της πανδημίας, αλλά μάλλον την αρχή μιας μακράς και αργής επιστροφής στο φυσιολογικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *