• Τε. Ιούλ 21st, 2021

Η οικογένεια της Nora Quoirin εκφράζει την απογοήτευσή της, καθώς ο ιατροδικαστής αποκλείει τη συμμετοχή άλλων

Byadmin

Ιαν 12, 2021

Η οικογένεια της Nora Anne Quoirin, της μαθήτριας του Λονδίνου που βρέθηκε νεκρή κατά τη διάρκεια διακοπών σε μια μαλαισιανή ζούγκλα, δήλωσε ότι είναι «εντελώς απογοητευμένη» αφού ένας στεφανιαίος αποφάσισε ότι δεν εμπλέκεται τρίτο μέρος και ότι πιθανότατα πέθανε ως αποτέλεσμα κακής αποφυγής.

Η στεφανιαία, Maimoonah Aid, απέκλεισε τη δολοφονία, τον φυσικό θάνατο και την αυτοκτονία τη Δευτέρα και είπε ότι ο 15χρονος Γάλλος-Ιρλανδός πιθανότατα χάθηκε αφού εγκατέλειψε το εξοχικό σπίτι της οικογένειάς της.

«Αφού άκουσα όλα τα σχετικά αποδεικτικά στοιχεία, αποφαίνω ότι δεν υπήρχε κανένας εμπλεκόμενος στο θάνατο της Νόρα Άννα», δήλωσε ο Μαϊμούν σε δικαστήριο στην πόλη Σερεμπάν. «Είναι πιο πιθανό από ότι να πέθανε από λανθασμένη αποφυγή.»

Ο Maimoonah είπε ότι δεν υπήρχαν ύποπτες περιστάσεις πριν από την εξαφάνιση, κανένα αίτημα λύτρων και κανένα σημάδι εισβολής στο σαλέ της οικογένειας. Η έφηβη πιθανότατα άφησε το οικογενειακό κατάλυμα «μόνη της και στη συνέχεια χάθηκε στην εγκαταλελειμμένη φυτεία φοινικέλαιου», είπε.

«Για εμένα να υποθέσω και να υποθέσω τις ενέργειές της και τη συμμετοχή τρίτου χωρίς καμία απόδειξη, αυτό θα ήταν παράβαση του καθήκοντός μου, οπότε η έρευνα περατώνεται.»

Οι γονείς της Νόρα, που ήλπιζαν για μια ανοιχτή ετυμηγορία και άκουγαν από το σπίτι τους στο Λονδίνο, δήλωσαν σε μια δήλωση: «Για άλλη μια φορά βλέπουμε ότι η δικαιοσύνη αγωνίζεται να υποστηρίξει τους πιο ευάλωτους στην κοινωνία, έχοντας μόνο ειδικές ανάγκες σε επιφανειακό επίπεδο, και όχι στο επίπεδο που αντικατοπτρίζει πραγματικά παιδιά όπως η Νόρα.

«Πιστεύουμε ότι έχουμε αγωνιστεί όχι μόνο για τη Νόρα, αλλά προς τιμήν όλων των παιδιών με ειδικές ανάγκες σε αυτόν τον κόσμο που αξίζουν την πιο αφοσιωμένη υποστήριξη και την πιο προσεκτική εφαρμογή της δικαιοσύνης.

«Αυτή είναι η μοναδική κληρονομιά της Νόρα και δεν θα την αφήσουμε ποτέ.»

Η Νόρα, από το Μπαλάμ, στο νότιο Λονδίνο, εξαφανίστηκε μια νύχτα ενώ έκανε οικογενειακές διακοπές σε ένα θέρετρο στο Σερέμπαν, νότια της Κουάλα Λουμπούρ τον Αύγουστο του 2019. Κοιμόταν σε ένα υπνοδωμάτιο με τον αδελφό και την αδερφή της, αλλά όταν η οικογένεια ξύπνησε ένα πρωί ανακάλυψαν ότι είχε εξαφανιστεί. Ήταν ξυπόλυτη και φορούσε μόνο εσώρουχα. Ένα μεγάλο παράθυρο στο σαλέ της οικογένειας βρέθηκε ανοιχτό.

Μετά από αναζήτηση 10 ημερών, το σώμα της Νόρα ανακαλύφθηκε χωρίς ρούχα δίπλα σε ένα ρεύμα σε πυκνή ζούγκλα, 1,2 μίλια (1,9 χλμ.) Μακριά από το θέρετρο όπου είχε μείνει. Μια αυτοψία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η Νόρα ήταν πιθανό να πέθανε από πείνα και άγχος μετά από επτά ημέρες στη ζούγκλα.

Η αστυνομία είπε ότι οι έρευνές τους δεν βρήκαν ενδείξεις ότι η Νόρα είχε απαχθεί και οι αρχές της Μαλαισίας ταξινόμησαν αργότερα την υπόθεση ως «δεν απαιτούν περαιτέρω δράση». Ωστόσο, οι γονείς της Νόρα ζήτησαν έρευνα, δηλώνοντας ότι πολλές ερωτήσεις σχετικά με την εξαφάνισή της παρέμειναν αναπάντητες.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, η οποία ξεκίνησε τον Αύγουστο, ένας ανώτερος αξιωματικός της αστυνομίας, Mohamad Mat Yusop, είπε ότι δεν είδε τίποτα ύποπτο κατά την επιθεώρηση του σαλέ όπου έμενε η Νόρα και πίστευε ότι είχε ανέβει από το παράθυρο.

Οι γονείς της Νόρα, οι οποίοι μίλησαν μέσω ενός συνδέσμου βίντεο, αμφισβήτησαν αυτά τα συμπεράσματα και επέκριναν πτυχές της ανταπόκρισης της αστυνομίας. Η Meabh και η Sebastien Quoirin τόνισαν επανειλημμένα ότι θα ήταν τελείως εκτός χαρακτήρα για να περιπλανηθεί μόνη της.

Οι γονείς της μίλησαν για το πώς η Νόρα είχε μια νευρολογική κατάσταση που σήμαινε ότι θα αγωνιζόταν να το κάνει μέχρι τώρα. Η Νόρα, που ήταν 15 ετών, γεννήθηκε με ολοπροσεγκεφαλία, η οποία επηρέασε την ισορροπία και την κινητικότητά της και η οικογένειά της την χαρακτήρισε ευάλωτη.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, πραγματοποιήθηκε μια ηχογράφηση της Meabh που καλούσε το ψευδώνυμο της κόρης της – Nora Bean – σε όλη τη ζούγκλα, επειδή οι γονείς της φοβόντουσαν ότι δεν θα απαντούσε στην κλήση ενός ξένου.

Η μητέρα της είπε στο δικαστήριο του ιατροδικαστή ότι αμφέβαλε ότι η Νόρα, η οποία ζύγιζε 30 κιλά (4ος 10 κιλά), θα ήταν αρκετά ισχυρή για να ανοίξει και να βγει από το παράθυρο του σαλέ. Η Νόρα δεν είχε περιπλανηθεί ποτέ έξω από την μπροστινή πόρτα στο σπίτι, άκουσε το δικαστήριο.

Τη στιγμή της εξαφάνισης της Νόρα οι γονείς της είχαν προειδοποιήσει επανειλημμένα ότι πίστευαν ότι είχε απαχθεί, αλλά η αστυνομία συνέχισε να αντιμετωπίζει το περιστατικό ως υπόθεση αγνοουμένου.

Η Meabh δήλωσε ότι φοβάται ότι έχουν χαθεί κρίσιμα στοιχεία επειδή η αστυνομία ήταν πολύ αργή για να διερευνήσει την πιθανότητα εγκληματικού στοιχείου και περιέγραψε προβλήματα με την απάντηση. Η αστυνομία έστειλε για να πάρει μια δήλωση από την οποία αγωνίστηκε να επικοινωνήσει στα αγγλικά, είπε, ενώ μερικοί αστυνομικοί ήταν «αρκετά αγενείς και αλαζονικοί».

Και οι δύο γονείς είπαν ότι είχαν ακούσει ψιθυρίζοντας ψιθυρίζοντας στο σαλέ της οικογένειας τη νύχτα που εξαφανίστηκε η κόρη της. Εκείνοι είχαν κοιμηθεί κατά το ήμισυ και έτσι δεν ενήργησαν.

Ο ιδιοκτήτης του θερέτρου, Haanim Bamadhaj, είπε στο ερώτημα ότι ένα παράθυρο στο σαλέ ήταν σπασμένο και ότι μπορούσε να ανοίξει από έξω.

Σχεδόν 50 μάρτυρες έδωσαν στοιχεία για την έρευνα, συμπεριλαμβανομένου ενός Βρετανού παθολόγου που διενήργησε μια δεύτερη αυτοψία στο σώμα της Νόρα. Δεν αμφισβήτησε τα συμπεράσματα της αυτοψίας που ολοκληρώθηκε στη Μαλαισία, αλλά είπε ότι ήταν αδύνατο να αποκλειστεί εντελώς η πιθανότητα σεξουαλικής επίθεσης λόγω της κατάστασης των λειψάνων της.

Κατά τη διάρκεια της απόφασής της, η Maimoonah επικεντρώθηκε στο γεγονός ότι η οικογένεια πιθανότατα είχε εξαντληθεί μετά από ένα μακρύ ταξίδι από τη Βρετανία.

«Η οικογένεια ήταν καθυστερημένη και κουρασμένη», είπε. «Η Νόρα Άννα είχε επίσης δείξει ότι αυξάνει το επίπεδο της κούρασης.»

Αυτό κατέστησε πιθανό ότι ο έφηβος, σε ένα «παράξενο και νέο μέρος», είχε περιπλανηθεί έξω από τη στέγη της οικογένειας από μόνη της την πρώτη νύχτα του στο θέρετρο, είπε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *