• Τε. Ιούλ 21st, 2021

Κάτω Χώρες και Γερμανία αρνούνται την είσοδο σε υπηκόους του Ηνωμένου Βασιλείου

Byadmin

Ιαν 28, 2021

Περισσότεροι από δώδεκα υπήκοοι του Ηνωμένου Βασιλείου αρνήθηκαν την είσοδο τους στις Κάτω Χώρες από την 1η Ιανουαρίου, επειδή η Βρετανία δεν απαλλάσσεται πλέον από τους περιορισμούς που σχετίζονται με το Covid για τα μη απαραίτητα ταξίδια από χώρες εκτός της ΕΕ από τότε που αποχώρησε από το μπλοκ.

Ένας ολλανδός εκπρόσωπος των συνοριακών δυνάμεων επιβεβαίωσε τη Δευτέρα ότι έως και 13 Βρετανοί πολίτες είχαν απομακρυνθεί από το αεροδρόμιο Schiphol του Άμστερνταμ από την Παρασκευή, επειδή τα ταξίδια τους δεν ήταν απαραίτητα και έχουν πλέον εφαρμοστεί οι κανονισμοί για κοροϊούς τρίτων χωρών.

Τα νέα ήρθε όταν οι Βρετανοί πολίτες που ζούσαν στην Ισπανία απαγορεύτηκαν να επιβιβαστούν σε πτήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο, επειδή η αεροπορική εταιρεία δήλωσε ότι τα έγγραφα διαμονής πριν από το Brexit κηρύχθηκαν πλέον έγκυρα, ενώ σε άλλους απαγορεύτηκε η είσοδος στη Γερμανία.

Υπήρξαν επίσης αναφορές ότι οι επιβάτες απομακρύνθηκαν από πτήσεις KLM από αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου προς τις Κάτω Χώρες, επειδή δεν είχαν αρνητικό τεστ, το ταξίδι τους δεν θεωρήθηκε απαραίτητο ή δεν μπόρεσαν να δείξουν αποδείξεις διαμονής στην Ολλανδία ή στην ΕΕ.

Μόνο λίγες χώρες με χαμηλά ποσοστά κοροναϊού εξαιρούνται από τους κανόνες της ΕΕ που απαγορεύουν τους μη απαραίτητους επισκέπτες από το εξωτερικό του μπλοκ και τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο. Το Ηνωμένο Βασίλειο καταργήθηκε από τη λίστα στο τέλος της μεταβατικής περιόδου Brexit.

«Όλοι είχαν ένα αρνητικό τεστ PCR, αλλά ξεχνούν τον βασικό κανόνα ότι πρέπει να είναι ένα απαραίτητο ταξίδι, για παράδειγμα για εργασία ή λόγω σοβαρών προσωπικών συνθηκών», δήλωσε ο εκπρόσωπος της χωροφυλακής Ρόμπερτ Βαν Κάπελ στον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό της NOS.

«Οι άνθρωποι από ασφαλείς χώρες επιτρέπεται να περάσουν, αλλά το Ηνωμένο Βασίλειο σίγουρα δεν είναι ασφαλής χώρα αυτή τη στιγμή», δήλωσε ο Van Kapel. Πρόσθεσε ότι ορισμένοι από τους ταξιδιώτες «ήθελαν μόνο να επισκεφθούν το Άμστερνταμ», ενώ ένας άντρας σχεδίαζε να πετάξει από το Schiphol στην Ισπανία για διακοπές skiiing. «Δεν είναι μόνο αυτή η πρόθεση τώρα», είπε ο Van Kapel.

Τα κράτη μέλη της ΕΕ συμφώνησαν τον Οκτώβριο να υιοθετήσουν πρόταση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για να επιτρέψουν τα μη απαραίτητα ταξίδια από μια μικρή ομάδα χωρών με χαμηλότερα επίπεδα μολύνσεων Covid, όπως η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία, η Σιγκαπούρη και η Νότια Κορέα.

Ευρωπαίοι υπήκοοι και Βρετανοί πολίτες που ζουν στην ΕΕ μπορούν ακόμη να ταξιδέψουν από το Ηνωμένο Βασίλειο στο μπλοκ με μια πρόσφατη αρνητική δοκιμασία και απόδειξη διαμονής, ενώ τα κράτη μέλη της ΕΕ μπορούν θεωρητικά να παρακάμψουν τις συστάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου εάν το επιθυμούν.

Λίγοι, ωστόσο, σημαίνουν ότι, όσο παραμένουν οι περιορισμοί, οι Βρετανοί υπήκοοι μπορούν τώρα να εισέλθουν στο μπλοκ μόνο σε ορισμένες περιπτώσεις, κυρίως για επείγοντες οικογενειακούς λόγους, σπουδές ή εργασία – συμπεριλαμβανομένων των βοηθών, των εργαζομένων στον τομέα της φροντίδας, των διπλωματών, των επαγγελματιών του τομέα της υγείας , στρατιωτικό προσωπικό και εργαζόμενοι στις μεταφορές.

Από το τέλος της μεταβατικής περιόδου Brexit στις 31 Δεκεμβρίου, μεσάνυχτα, οι επιβάτες από τη Βρετανία που έχουν βάσιμο λόγο να ταξιδέψουν στην ΕΕ πρέπει σε κάθε περίπτωση να έχουν τουλάχιστον έξι μήνες στο διαβατήριό τους.

Δεν μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν ταχύπλοο έλεγχο διαβατηρίων της ΕΕ και τελωνειακές λωρίδες, και θα πρέπει να είναι έτοιμοι να δείξουν εισιτήριο επιστροφής, να παρέχουν αποδεικτικά στοιχεία ότι έχουν αρκετά χρήματα για τη διαμονή σας και να έχουν σφραγίδα του διαβατηρίου τους.

Την Κυριακή οκτώ Βρετανοί που ζούσαν στην Ισπανία απομακρύνθηκαν από πτήση BA / Iberia προς Μαδρίτη. Η αεροπορική εταιρεία αρνήθηκε να αποδεχτεί τις πράσινες κάρτες τους ως απόδειξη διαμονής, παρά τις διαβεβαιώσεις της βρετανικής και της ισπανικής κυβέρνησης ότι το παλιό έγγραφο ταυτότητας αλλοδαπού (NIE) και το νέο ξένο δελτίο ταυτότητας (TIE) ήταν έγκυρα.

Ένας μικρός αριθμός Βρετανών πολιτών απαγορεύτηκε επίσης να εισέλθει στη Γερμανία. Ένας εκπρόσωπος της Lufthansa είπε ότι η αεροπορική εταιρεία γνώριζε ότι ένας Βρετανός πολίτης σταμάτησε να επιβιβαστεί σε πτήση στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά από αποτυχία να αποδείξει την κατοικία του στη Γερμανία.

Η Βικτόρια Ντόμπι έγραψε στο Twitter την Κυριακή ότι δεν της επιβιβάστηκε σε πτήση για το Μόναχο αφού η Lufthansa απέρριψε τη σύμβαση ενοικίασης, τη σύμβαση εργασίας και τον γερμανικό φορολογικό αριθμό της ως επαρκή απόδειξη διαμονής.

Οι Βρετανοί που διαμένουν στη Γερμανία δεν αναμένεται να λάβουν νέους τύπους εγγράφων διαμονής που θα επιβεβαιώνουν την κατάστασή τους για αρκετούς μήνες και η ομοσπονδιακή αστυνομία της Γερμανίας δήλωσε ότι το συνοριακό προσωπικό θα αποδεχόταν επίσης τις συμβάσεις ενοικίασης ή εργασίας ως απόδειξη.

Υπάρχουν ανησυχίες, ωστόσο, ότι το προσωπικό εδάφους στα αεροδρόμια δεν διαθέτει τα προσόντα για να εκτιμήσει την εγκυρότητα των εγγράφων και θα μπορούσε να απαιτήσει την απόδειξη ότι οι κάτοικοι δεν υποχρεούνται νομικά να παρουσιάσουν. Οι Βρετανοί στη Γερμανία, μια ομάδα εκστρατείας, έστειλαν επιστολή στη γερμανική πρεσβεία στο Λονδίνο για να εκφράσουν την ανησυχία τους.

Εκπρόσωπος του Γραφείου Εξωτερικών, Κοινοπολιτείας και Ανάπτυξης είπε ότι οι υπήκοοι του Ηνωμένου Βασιλείου που διαμένουν στην ΕΕ και κατέχουν άδεια διαμονής, πιστοποιητικό αίτησης ή έγγραφο που ταυτοποιεί ως μεθοριακό εργαζόμενο δεν θα πρέπει να υπόκεινται σε ειδική ΕΕ Covid-19. περιορισμοί ταξιδιών.

«Δεν θα χρειαστούν βίζα, δεν θα πρέπει να έχουν σφραγίδα του διαβατηρίου τους ή να υπόκεινται σε ερωτήσεις σχετικά με τις συνήθεις προθέσεις ή να απαιτείται να αποδείξουν επαρκή μέσα διαβίωσης στα σύνορα Σένγκεν», δήλωσε ο εκπρόσωπος. «Ωστόσο, τα κράτη μέλη ενδέχεται να απαιτήσουν από αυτούς να απομονωθούν ή παρόμοια κατά την άφιξή τους, υπό την προϋπόθεση ότι απαιτούν επίσης το ίδιο από τους δικούς τους υπηκόους.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *