• Πε. Ιούλ 22nd, 2021

Δεν υπάρχουν κρεβάτια για υπέρμαχους του Proud Boys στο ξενοδοχείο Harrington στην Ουάσιγκτον

Byadmin

Φεβ 13, 2021

Ο Σαλβαδόρ Α. Γνωρίζει ότι η ατιμωρησία δεν κυριαρχεί στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως συμβαίνει συχνά στο μητρικό του Ελ Σαλβαδόρ, αλλά «αυτοί οι τύποι είναι ικανοί για οτιδήποτε», εξηγεί, άβολα με αυτή τη συνομιλία. Όπως πολλοί άλλοι υπάλληλοι του Harrington Hotel στην Ουάσινγκτον, οι τελευταίοι μήνες ήταν δυσάρεστοι να πω το λιγότερο.

Ο λόγος? Τα Proud Boys (κυριολεκτικά, τα περήφανα αγόρια, στα Ισπανικά), μια υπερ-ομάδα στην οποία γίνονται δεκτές μόνο άνδρες, εθνικιστικής, αντι-μουσουλμανικής και μισογυνιστικής ρητορικής που αναπτύχθηκε μέσω των υπονόμων του Διαδικτύου, το οποίο έχει κάνει το εκατονταετές και παλαιότερο ξενοδοχείο της Ουάσιγκτον τόπος διαμονής όταν τα μέλη της φτάνουν στην πρωτεύουσα για να υποστηρίξουν τον απερχόμενο πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ.

Το επόμενο απόσπασμα από αυτούς τους υπερήφανους άντρες στην Ουάσιγκτον είναι αυτή την Τετάρτη 6η. Μέχρι τότε, το Harrington δεν θα έχει ανοίξει οι πόρτες του.

Έμειναν εκεί κατά τη διάρκεια των διακοπών της 4ης Ιουλίου, ή κατά το τρίτο Σαββατοκύριακο του Νοεμβρίου του λεγόμενου MAGA Million March (Make America Great Again), το οποίο έχασε πολύ τον αριθμό των συμμετεχόντων.

Αν και ο αριθμός δεν έχει σημασία, όταν η εμφάνιση του λευκού υπερεκτισμού είναι τόσο εμφανής και ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών δεν το καταδικάζει. Επανέλαβαν δωμάτια, το μπαρ και τα περίχωρα του Harrington, πέντε τετράγωνα από τον Λευκό Οίκο, στις 12 Δεκεμβρίου για να διαμαρτυρηθούν ξανά για την εκλογή του Joe Biden ως προέδρου.

Και σχεδίαζαν να παραμείνουν ξανά την Τετάρτη 6 Ιανουαρίου, την ημέρα που το Κογκρέσο θα επικυρώσει το διορισμό του νέου προέδρου. Αλλά το ξενοδοχείο αποφάσισε να κλείσει τις πόρτες του αυτές τις μέρες μετά από πολλές καταγγελίες για μη σεβασμό των κανόνων του covid-19 και διαμάχες στο περιβάλλον που σχετίζονται με την υπερ-ομάδα, της οποίας ο αρχηγός, Enrique Tarro, συνελήφθη αυτή τη Δευτέρα λόγω προηγούμενων περιστατικών στην πόλη.

Με περισσότερα από 106 χρόνια ζωής, τα 250 δωμάτια του Harrington καλωσορίζουν τους επισκέπτες από το 1914. Ο Harrington Mills και ο συνεργάτης του, ο Charles McCutchen, έχτισαν ένα ξενοδοχείο που προσέφερε κάτι σχεδόν εκκεντρικό εκείνο τον καιρό για το λιγότερο εύπορο πλήθος, δωμάτια με μπάνιο.

Βρίσκεται στη γωνία της 11th Street και E, το Harrington είναι ένα οικονομικό ξενοδοχείο σε μια ολοένα και πιο τρελή πόλη, κοντά στα κύρια ορόσημα της πρωτεύουσας του έθνους και με ένα μπαρ που έχει παράδοση, σε αυτό ήταν από το Starbucks σε κάθε γωνιά.

Το Harry’s Bar, ακριβώς, ήταν μια από τις αιτίες σύγκρουσης μεταξύ του Harrington, του γραφείου του δημάρχου, των Proud Boys και των Ουάσιγκτον που θεωρούν ότι δεν υπάρχει θέση σε αυτήν την πόλη για αυτό το ακραίο δικαίωμα που αναγνωρίζεται από το διακριτικό μαύρο t- πουκάμισα και κίτρινο.

Τους τελευταίους τρεις μήνες της πανδημίας, ο Χάρι είχε τουλάχιστον τρεις καταγγελίες για παραβίαση των πρωτοκόλλων ασφαλείας που επέβαλε ο κοροναϊός, καθώς και για την άρνηση ορισμένων πελατών να φορούν μάσκες που σταματούν την εξάπλωση του covid- 19.

Το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου, τα Proud Boys έφτασαν στην Ουάσινγκτον με σκοπό να «πολεμήσουν γενναία» και «να υπερασπιστούν τη Δημοκρατία» και να αποτρέψουν, σε κάθε περίπτωση, τον Joe Biden να γίνει πρόεδρος.

Την Κυριακή η πόλη ξύπνησε με την είδηση ​​ότι η νύχτα είχε αφήσει τέσσερα άτομα μαχαιρωμένα και δεκάδες κρατούμενους μετά τη διαδήλωση του Τραμπιστού σε αντιπαράθεση με τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης. Τα τέσσερα μαχαιρώματα συνέβησαν κοντά στο Χάρι Μπαρ.

Η βία είχε καταλάβει για άλλη μια φορά ορισμένους τομείς της αμερικανικής πρωτεύουσας, με τον Enrique Tarrio να ισχυρίζεται ότι ο ίδιος είχε κάψει ένα από τα διακριτικά που γεμίζουν την πόλη και ότι διαδίδει το πλέον διάσημο σύνθημα του Black Lives Matter (Black Lives Matter).

Την περασμένη Δευτέρα, ο Tarrio συνελήφθη στην πρωτεύουσα για αυτήν την ενέργεια. «Ποιοι δρόμοι είναι;» Αναφώνησαν στην κορυφή των πνευμόνων τους κατά τη διάρκεια του ράλι υπέρ του Τραμπ. «Είναι δικοί μας!», Οι σύντροφοί τους απάντησαν μεγάλους καθώς προχώρησαν προς την πλατεία που τιμά τη μνήμη μπροστά από τον Λευκό Οίκο εκείνων που έπεσαν λόγω αστυνομικής βίας και ρατσισμού.

Η Abena J. είναι γυναίκα, μαύρη και μετανάστη, και ήταν πρόθυμη να χάσει τον μισθό που χρειάζεται, όπως αέρας για να ζήσει αν έπρεπε να επιστρέψει για να υπηρετήσει στο ξενοδοχείο μερικοί από τους άντρες που μεγαλώνουν μεταμφιεσμένοι σε αλεξίσφαιρα γιλέκα και κράνη για τον πόλεμο. «Ξέρω ότι δεν είμαι τίποτα», προσπαθεί να εξηγήσει, φοβισμένη ότι κάποιος θα την ακούσει και τεντώνοντας νευρικά το πλάι της στολής της. «Δεν είμαι τίποτα», επαναλαμβάνει.

Το FBI ορίζει το Proud Boys ως μια ακροδεξιά οργάνωση που συνδέεται με τον λευκό υπερεκτισμό και τη μισογυνία. Κατά τη διάρκεια της πρώτης προεδρικής συζήτησης υποψηφίων τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο παρουσιαστής ρώτησε τον Ντόναλντ Τραμπ αν ήταν διατεθειμένος να καταδικάσει τον λευκό υπερεκτισμό και του ζήτησε να του πει ποιος πρέπει να καταδικάσει.

Ο αντίπαλός του, Joe Biden, πρότεινε τα Proud Boys. «Proud Boys, πίσω και περίμενε», απάντησε ο Ρεπουμπλικανός.

Μετά τη βία, τις υπερβολές και την έλλειψη δέσμευσης σε αυτό που υπαγορεύεται από έναν ιό που στις ΗΠΑ έχει ήδη διεκδικήσει περισσότερες από 350.000 ζωές, η διοίκηση του ιδρύματος επέλεξε να κοινοποιήσει τη δραστική της απόφαση ότι στις 4, 5 και 6 οι πόρτες του θα παραμείνουν κλειστές.

«Ενώ είναι αλήθεια ότι δεν μπορούμε να ελέγξουμε τι συμβαίνει έξω από το ξενοδοχείο, πρέπει να προστατεύσουμε την ασφάλεια και την ευημερία των επισκεπτών, των επισκεπτών και των εργαζομένων μας», λέει η διεύθυνση του ιδρύματος. Δεν υπάρχουν κρεβάτια για τα Proud Boys. Τουλάχιστον στο Χάρινγκτον εκατονταετές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *