• Πε. Ιούλ 22nd, 2021

Η αστυνομία της Νέας Ζηλανδίας εισάγει το hijab σε στολή

Byadmin

Νοέ 18, 2020
modi

Η αστυνομία της Νέας Ζηλανδίας εισήγαγε ένα hijab στην επίσημη στολή τους για να ενθαρρύνει περισσότερες μουσουλμάνες γυναίκες να συμμετάσχουν.

Ο νέος στρατολογητής Zeena Ali θα γίνει ο πρώτος αξιωματικός που θα φορέσει το επίσημο hijab.

Ένας εκπρόσωπος είπε ότι στόχευαν να δημιουργήσουν μια «χωρίς αποκλεισμούς» υπηρεσία που θα αντικατοπτρίζει την «διαφορετική κοινότητα» της χώρας.

Άλλες δυνάμεις όπως η Μητροπολιτική Αστυνομία στο Λονδίνο και η Αστυνομία της Σκωτίας προσφέρουν την επιλογή ενός ομοιόμορφου hijab.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, η Μητροπολιτική Αστυνομία στο Λονδίνο ενέκρινε ένα ομοιόμορφο μαντίλα το 2006 με την αστυνομία της Σκωτίας μετά το 2016. Στην Αυστραλία, η Maha Sukkar της Βικτώριας Αστυνομία φόρεσε ένα μαντίλα το 2004.

Στολή της αστυνομίας για να συμπεριλάβει το μουσουλμανικό hijab
Η ΝΖ σιωπά για θύματα επίθεσης σε τζαμί
Η Αστυνομία της Νέας Ζηλανδίας δήλωσε ότι η εργασία για την ανάπτυξη της μαντίλας για τη στολή της ξεκίνησε στα τέλη του 2018 ως απάντηση σε αίτημα από αστυνομικό προσωπικό που επισκέφτηκε δευτεροβάθμια σχολεία.

Η Constable Ali ήταν η πρώτη πρόσληψη που το ζήτησε ως μέρος της στολής της και κλήθηκε να συμμετάσχει στη διαδικασία ανάπτυξης.

Ο αστυνομικός Αλί, ο οποίος γεννήθηκε στα Φίτζι και μετακόμισε στη Νέα Ζηλανδία ως παιδί, είπε στο New Zealand Herald ότι αποφάσισε να προσχωρήσει στην αστυνομία μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Κράιστσερτς.

«Συνειδητοποίησα ότι χρειάζονταν περισσότερες μουσουλμάνες γυναίκες στην αστυνομία, για να πάνε και να υποστηρίξουν ανθρώπους», είπε στην εθνική εφημερίδα.

«Είναι υπέροχο να είμαι σε θέση να βγαίνω και να δείχνω το χιτζάμπ της αστυνομίας της Νέας Ζηλανδίας ως μέρος της στολής μου», πρόσθεσε. «Νομίζω ότι βλέποντας αυτό, περισσότερες μουσουλμάνες γυναίκες θα θέλουν επίσης να συμμετάσχουν.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *