• Πε. Ιούλ 22nd, 2021

Η αστυνομία έχει διαλύσει το Demo του Βερολίνου Corona

Byadmin

Νοέ 18, 2020

Σε αυτά τα λεπτά αρκετές χιλιάδες άνθρωποι διαδηλώνουν κατά της μεταρρύθμισης του νόμου για την προστασία των λοιμώξεων μπροστά από την πύλη του Βρανδεμβούργου στο Βερολίνο. Οι περισσότεροι από αυτούς δεν διατηρούν την απόσταση τους ούτε φορούν μάσκα. Η αστυνομία δεν μπορεί να επιβάλει την απαίτηση και να διαλύσει το demo.

Η διαδήλωση κατά των μέτρων κορώνας της ομοσπονδιακής κυβέρνησης μπροστά από την Πύλη του Βρανδεμβούργου στο Βερολίνο θα διαλυθεί. Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία μετά από μια σειρά παραβιάσεων της απαίτησης μάσκας, ο αρχηγός της συνάντησης δήλωσε τη συνάντηση στο δρόμο της 17ης Ιουνίου.

Οι διαδηλωτές έχουν τώρα καθήκον να εγκαταλείψουν τον τόπο συνάντησης. Εν τω μεταξύ, τα κανόνια νερού ανεβαίνουν κοντά στο κτίριο Reichstag. Ένας δημοσιογράφος της dpa ανέφερε την Τετάρτη.

Η αστυνομία έγραψε προηγουμένως στο Twitter ότι θα δοθεί στον επικεφαλής της συνάντησης στην Πύλη του Βρανδεμβούργου μια τελευταία ευκαιρία να εφαρμόσει τις απαιτήσεις. Του ζητήθηκε να επηρεάσει τους συμμετέχοντες, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας την Τετάρτη.

Εάν αυτό δεν λειτουργεί, ετοιμαστείτε να διαλύσετε τη συνάντηση. «Στη συνέχεια, δεν μπορεί να αποκλειστεί η χρήση κανόνι νερού», ανέφερε η αρχή στο Twitter. Πολλοί από τους χιλιάδες διαδηλωτές δεν ακολούθησαν τις κλήσεις για να φορούν μάσκα προσώπου και να διατηρήσουν την απόσταση τους.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας του Βερολίνου, αρκετές χιλιάδες διαδηλωτές έχουν συγκεντρωθεί στην περιοχή της Πύλης του Βρανδεμβούργου και αρκετές εκατοντάδες διαδηλωτές στην περιοχή της Γέφυρας του Βερολίνου Marschall. Σύμφωνα με μια εκτίμηση, ο αριθμός στην Πύλη του Βρανδεμβούργου βρίσκεται στο μεσαίο έως το ανώτερο τετραψήφιο εύρος και στη Γέφυρα του Μάρσαλ στην ανώτερη τριψήφια περιοχή, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο.

Οι διαμαρτυρίες σχετίζονται επίσης με τη μεταρρύθμιση του νόμου περί προστασίας των λοιμώξεων, ο οποίος πρόκειται να αποφασιστεί σήμερα από το Bundestag και το Bundesrat. Οι διαδηλωτές απαγορεύτηκαν να διαδηλώσουν γύρω από το Bundestag στην ειρηνική περιοχή. Πολλοί άνθρωποι δεν φορούν προστασία από το στόμα και τη μύτη.

Ακόμη και πριν από την απειλή διάλυσης των διαδηλώσεων, η αστυνομία έλαβε αναφορές έως τις 10.30 π.μ. για μη φθορά μάσκας ή για υποψία πλαστογράφησης πιστοποιητικών. Η αστυνομία βρίσκεται σε δράση με έως και 2200 αξιωματικούς από το Βερολίνο και άλλες ομοσπονδιακές πολιτείες. Πιο πρόσφατα υπήρξαν πολλές παραβιάσεις και διαφωνίες στις λεγόμενες διαδηλώσεις πλευρικής σκέψης στη Λειψία και στη Φρανκφούρτη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *