• Σα. Ιούλ 17th, 2021

Γιατί πεθαίνουν περισσότεροι από το Covid 19 ξανά

Byadmin

Νοέ 18, 2020

Η τρέχουσα τάση δεν ανταποκρίνεται καλά: Το RKI αναφέρει σημαντικά περισσότερους θανάτους από κορώνα από πριν από ένα μήνα. Το αποκορύφωμα των αναφερόμενων νέων λοιμώξεων φαίνεται τώρα να έχει ξεπεραστεί. Πώς ταιριάζει μαζί;

Η Γερμανία βρίσκεται στη μέση του δεύτερου κύματος πανδημιών. Ωστόσο, δεν υπήρχαν τρομερές αναφορές για εκατοντάδες θανάτους κορώνας ανά ημέρα – τουλάχιστον μέχρι τώρα.

Επειδή από τον Ιούνιο έως τα μέσα Οκτωβρίου, σημαντικά λιγότεροι θάνατοι Covid 19 αναφέρθηκαν σε όλη τη Γερμανία σε σχέση με την άνοιξη: κυρίως λιγότεροι από δέκα, μερικές ημέρες ακόμη και κανένας. Οι ειδικοί εικάζουν ακόμη και ότι ο κοροναϊός μπορεί να έχει εξασθενίσει.

Αλλά από τον Οκτώβριο ο αριθμός των νέων λοιμώξεων αυξάνεται ραγδαία – και τώρα και οι θάνατοι. Πιο πρόσφατα, το Ινστιτούτο Robert Koch (RKI) ανέφερε 305 νέους θανάτους κορώνας εντός 24 ωρών. Και ότι παρόλο που οι ομοσπονδιακές πολιτείες καταγράφουν σταδιακά λιγότερες νέες μολύνσεις ξανά. Πώς ταιριάζει μαζί;

Χρειάζεται χρόνος για περισσότερους ασθενείς να πεθάνουν από ένα νέο κύμα λοιμώξεων. Οι ασθένειες Fatal Covid 19 διαρκούν μεταξύ 16 και 18 ημερών από την έναρξη των συμπτωμάτων έως το θάνατο, γράφει η RKI στην ιστοσελίδα της. Συνήθως χρειάζονται μόνο αρκετές ημέρες για να εισαχθούν οι ασθενείς σε νοσοκομείο.

Και με μέτρα εντατικής θεραπείας, οι ασθενείς Covid 19 μπορούν να διατηρηθούν ζωντανοί για εβδομάδες και συχνά ακόμη και να σωθούν. Έτσι, η ξαφνική αύξηση των λοιμώξεων, όπως τον Οκτώβριο, ακολουθείται μόνο με καθυστέρηση από την αύξηση του αριθμού των θανάτων.

Ωστόσο, προέβλεπε αύξηση των θανάτων, λόγω του αυξανόμενου αριθμού Covid 19 ασθενών σε μονάδες εντατικής θεραπείας. Από τα μέσα Οκτωβρίου, όλο και περισσότεροι άνθρωποι έπρεπε να λάβουν εντατική θεραπεία: πριν από τέσσερις εβδομάδες υπήρχαν 655 ασθενείς. Εν τω μεταξύ, ο αριθμός τους υπερδιπλασιάστηκε σε περίπου 3400.

Προς το παρόν, περισσότεροι άρρωστοι αντιμετωπίζονται από ό, τι την άνοιξη. Εκείνη την εποχή τον Απρίλιο μόνο έως και 2922 ασθενείς έλαβαν εντατική θεραπεία ταυτόχρονα.

Η ηλικία των μολυσμένων παίζει μεγάλο ρόλο
Και η αιχμή δεν έχει επιτευχθεί ακόμη: οι γιατροί εντατικής θεραπείας δεν αναμένουν να αυξηθεί ο αριθμός των ασθενών στις μονάδες εντατικής θεραπείας έως τις επόμενες τρεις έως πέντε εβδομάδες. Εάν πρέπει να συνδεθούν με αναπνευστήρα, έχουν μόνο 50% πιθανότητα επιβίωσης. Επειδή το RKI υποθέτει ότι περίπου κάθε δευτερόλεπτο ο ασθενής εντατικής θεραπείας με τεχνητό αερισμό πεθαίνει με το Covid-19.

Θα μπορούσε επομένως να συμβεί ότι, παρά τη μείωση των νέων λοιμώξεων, όλο και περισσότεροι άνθρωποι πεθαίνουν προς το παρόν. Διότι, όπως και με το πρώτο κύμα, υπάρχει επίσης ένα μεγάλο πρόβλημα: «Επί του παρόντος, οι ασθένειες μεταξύ των ηλικιωμένων αυξάνονται. Δεδομένου ότι αυτές συχνότερα έχουν σοβαρή πορεία από το Covid-19, ο αριθμός των σοβαρών περιστατικών και θανάτων αυξάνεται επίσης, «το λέει στην έκθεση διαχείρισης του RKI. Από τις αρχές Νοεμβρίου, σχεδόν 13.000 άτομα ηλικίας 80 ετών και άνω έχουν δείξει θετικά τον ιό.

Στα τέλη του καλοκαιριού, από την άλλη πλευρά, ήταν κυρίως νεότεροι άνθρωποι που μολύνθηκαν που σπάνια αρρωστήθηκαν. Το Covid-19 είναι ιδιαίτερα θανατηφόρο όταν μολυνθούν οι ηλικιωμένοι: Περίπου το 85 τοις εκατό των ανθρώπων που έχουν πεθάνει από ή με τον κοροναϊό ήταν άνω των 70 ετών, το 95 τοις εκατό από αυτούς ήταν μεγαλύτεροι από 60 χρόνια. Οι περισσότεροι θάνατοι αναφέρθηκαν στην ηλικιακή ομάδα μεταξύ 80 και 90 ετών.

Μια ερευνητική ομάδα στο Ινστιτούτο Max Planck προειδοποίησε πριν από δύο εβδομάδες ότι σημαντικά περισσότεροι άνθρωποι θα πεθάνουν σε σχέση με μια λοίμωξη από κορώνα τον Νοέμβριο.

Οι επιστήμονες ανέλυσαν την αύξηση των αναφερόμενων νέων λοιμώξεων ανά ηλικιακή ομάδα και διαπίστωσαν από την παρατηρούμενη θνησιμότητα στο αντίστοιχο ηλικιακό κλάσμα πώς εξελίχθηκε ο αριθμός των θανάτων από το Covid-19. Το αποτέλεσμα τους: Ο αριθμός των θανάτων θα πρέπει να αυξηθεί σε 800 την εβδομάδα τις επόμενες εβδομάδες – πιθανώς ακόμη μεγαλύτερος.

Έτσι, εάν άτομα από μεγαλύτερες ηλικιακές ομάδες μπορούν να προστατευτούν, μια γενική αύξηση του αριθμού των λοιμώξεων δεν χρειάζεται πάντα να οδηγήσει σε περισσότερους θανάτους. Όμως πρόσφατα αυξήθηκαν οι αναφορές εστιών κορώνας σε ηλικιωμένους και εγκαταστάσεις φροντίδας.

Ένα γηροκομείο στο Βερολίνο-Λίχτενμπεργκ επλήγη ιδιαίτερα. 14 κάτοικοι που ήταν θετικοί πέθαναν εκεί και 13 ακόμη μολυσμένα άτομα πρέπει να υποβληθούν σε θεραπεία σε νοσοκομεία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *