• Πε. Ιούλ 22nd, 2021

Ο Τραμπ εκτοξεύει όποιον Τον αντιφάσκει

Byadmin

Νοέ 18, 2020

Ο εκλεγμένος Πρόεδρος των ΗΠΑ Τραμπ δεν αναγνωρίζει ακόμα την ήττα του. Αντίθετα, συνεχίζει να μιλά για εκλογική απάτη. Αγνοεί τις αντίθετες φωνές – ή χειρότερα, απολύει εκείνους που τον αντιτίθενται. Όπως και ο κορυφαίος αξιωματικός της εκλογικής ασφάλειας τώρα.

Δύο εβδομάδες μετά τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, ο εκλεγμένος νυν Ντόναλντ Τραμπ απέλυσε τον ανώτερο αξιωματούχο της εκλογικής ασφάλειας αφού απέρριψε τους ισχυρισμούς του προέδρου για εκλογική απάτη. Ο Κρις Κρέμπς «είχε άμεση ισχύ, καθώς ο επικεφαλής της υπηρεσίας κυβερνοασφάλειας (CISA) απολύθηκε», έγραψε ο Τραμπ στο Twitter.

Η κυβερνητική υπηρεσία CISA, η οποία είναι δευτερεύουσα στο Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας, είχε απορρίψει τους ισχυρισμούς για φερόμενη εκλογική απάτη τις τελευταίες ημέρες και χαρακτήρισε την ψηφοφορία της 3ης Νοεμβρίου «την ασφαλέστερη ιστορία των ΗΠΑ».

Η τελευταία δήλωση του Krebs σχετικά με την ασφάλεια των εκλογών του 2020 «ήταν εξαιρετικά ανακριβής λόγω μαζικών παρατυπιών και απάτης», πρόσθεσε ο πρόεδρος ως δικαιολογία. Η CISA ήταν υπεύθυνη για την άμυνα ενάντια σε πιθανές επιθέσεις στον κυβερνοχώρο.

Λίγο μετά την απόλυση του, ο δολοφόνος επικεφαλής των αρχών απάντησε επίσης με ένα tweet: «Είναι τιμή να υπηρετούμε. Το κάναμε σωστά», έγραψε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επικεφαλής των αρχών ανέμενε την απόλυση του την περασμένη εβδομάδα. Ο Κρέμπς και η ομάδα του «εργάστηκαν σκληρά για να εξασφαλίσουν τις εκλογές μας», δήλωσε ο Άνταμ Σιφ, πρόεδρος της Δημοκρατικής Επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων. «Αντί να ανταμείβει αυτήν την εξαιρετική υπηρεσία, ο Πρόεδρος Τραμπ αντιπονούνται κατά του καρκίνου και άλλων αξιωματούχων που έχουν κάνει το καθήκον τους».

Υπήρχε επίσης μια έλλειψη κατανόησης μεταξύ των Ρεπουμπλικανών για την απόλυση του Κρεμπ: «Ο Κρις Κρέμπς έκανε πολύ καλή δουλειά – όπως θα σας πουν κυβερνητικοί αξιωματούχοι σε ολόκληρο το έθνος – και δεν πρέπει να απολυθεί», δήλωσε ο γερουσιαστής Ρεπουμπλικανών Μπεν Σάσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Λευκός Οίκος ήταν ιδιαίτερα δυσαρεστημένος με έναν ιστότοπο κατά της παραπληροφόρησης της CISA που ονομάζεται «Rumor vs. Reality». Ο ιστότοπος απέρριψε τους ισχυρισμούς του Trump, μεταξύ άλλων, ότι πολλές ψήφοι ψηφίστηκαν εκ μέρους των νεκρών ή ότι η αναβολή του αριθμού των ψήφων έδειχνε απάτη.

Ο Τραμπ είχε χάσει τις εκλογές στις 3 Νοεμβρίου εναντίον του αμφισβητή του Τζο Μπάιντεν από τους Δημοκρατικούς, αλλά δεν έχει ακόμη παραδεχτεί την ήττα του. Ο κατεστημένος μιλά για φερόμενη εκλογική απάτη και έχει καταθέσει μια σειρά αγωγών. Ο Τραμπ αποκλείει επίσης την παράδοση του γραφείου στην ομάδα μετάβασης του Μπάιντεν.

Ο Κρέμπς και άλλοι κορυφαίοι εκπρόσωποι των αμερικανικών αρχών είχαν απορρίψει τους συνεχιζόμενους ισχυρισμούς του Τραμπ σε κοινή δήλωση – χωρίς να ορίσουν τον πρόεδρο. «Οι εκλογές της 3ης Νοεμβρίου ήταν οι ασφαλέστερες στην αμερικανική ιστορία», ανέφερε η δήλωση.

Επισήμαναν ότι η ψηφοφορία δεν είχε αλλοιωθεί με τη χρήση λογισμικού υπολογιστών. «Δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι ένα σύστημα ψηφοφορίας διέγραψε ή άλλαξε ψήφους – ή είχε παραβιαστεί με οποιονδήποτε τρόπο», δήλωσε η δήλωση με την Ένωση Αξιωματικών Εκλογών Κρατών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *