• Πα. Ιούλ 23rd, 2021

Ο Τραμπ απολύει έναν αξιωματικό ασφαλείας εκλογών που διαφωνεί

Byadmin

Νοέ 18, 2020

Ωστόσο, μετά την απελευθέρωσή του, το πρώην στέλεχος της Microsoft δεν φαίνεται να το μετανιώνει.

Ήταν επικεφαλής της υπηρεσίας από την αρχή πριν από δύο χρόνια μετά την υποτιθέμενη παρέμβαση της Ρωσίας στις εκλογές του 2016.

Για την προστασία από πιθανές απειλές στον κυβερνοχώρο, η Cisa συνεργάζεται με κρατικούς και τοπικούς αξιωματούχους εκλογών και με ιδιωτικές εταιρείες που παρέχουν συστήματα ψηφοφορίας παρακολουθώντας ψηφοδέλτια και το ηλεκτρικό δίκτυο.

Γιατί απολύθηκε ο καρκίνος;
Σύμφωνα με πληροφορίες, προσέλκυσε την αποδοκιμασία του Λευκού Οίκου μέσω μιας ιστοσελίδας της Cisa με τίτλο Rumor Control, η οποία εξέθεσε παραπληροφόρηση σχετικά με τις εκλογές, πολλές από τις οποίες ενισχύθηκαν από τον ίδιο τον πρόεδρο.

Λίγες ώρες πριν από την απελευθέρωσή του, δημοσίευσε ένα tweet που προφανώς στοχεύει στον ισχυρισμό του κ. Trump ότι οι μηχανές ψηφοφορίας σε διάφορα κράτη είχαν αλλάξει ψηφοφορία στον κ. Μπάιντεν.

Ο κ. Krebs έγραψε στο Twitter: «ICYMI: Όσον αφορά τους ισχυρισμούς για χειραγώγηση των εκλογικών συστημάτων, συμφωνούν 59 εμπειρογνώμονες στην εκλογική ασφάλεια. Σε κάθε περίπτωση που γνωρίζουμε, οι ισχυρισμοί αυτοί ήταν είτε αβάσιμοι είτε τεχνικά ασυνεπείς.» # Προστασία2020 «.

Αυτή και άλλες δημοσιεύσεις του κ. Krebs από τα τέλη Ιουλίου του τρέχοντος έτους φαίνεται να έχουν διαγραφεί από τον λογαριασμό του στο Twitter.

Ο Ντόναλντ Τραμπ λέει ότι απέλυσε έναν ανώτερο εκλογικό αξιωματούχο που αντιφάσκει με τους ισχυρισμούς του προέδρου των ΗΠΑ για εκλογική απάτη.

Ο Πρόεδρος Τραμπ είπε ότι «παραιτήθηκε» από τον επικεφαλής της Υπηρεσίας Ασφάλειας στον κυβερνοχώρο και την ασφάλεια των υποδομών (Κίζα) Κρις Κρέμπς λόγω των «εξαιρετικά ανακριβών» σχολίων του σχετικά με την ακεραιότητα των ψήφων.

Ο κ. Τραμπ αρνήθηκε να επιτρέψει τις εκλογές στις ΗΠΑ και προέβαλε αβάσιμους ισχυρισμούς για «μαζική» εκλογική απάτη.

Αξιωματούχοι των εκλογών δήλωσαν ότι η ψηφοφορία ήταν η «ασφαλέστερη» στην ιστορία των ΗΠΑ.

Ο κ. Κρεμπς είναι ο νεότερος αξιωματούχος που απολύθηκε από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ μετά την ήττα του. Ο υπουργός Άμυνας Mark Esper έδειξε επίσης την πόρτα εν μέσω αναφορών του κ. Trump που αμφισβητεί την πίστη του αρχηγού του Πενταγώνου.

Η Washington DC εικάζει ότι η διευθύντρια της CIA Gina Haspel και ο διευθυντής του FBI Christopher Wray θα μπορούσαν επίσης να είναι για το τεμάχιο πριν από την αναχώρηση του Trump τον Ιανουάριο.

Όπως πολλοί άλλοι απολύθηκαν από τον κ. Trump, ο κ. Krebs φέρεται να μην έμαθε μέχρι που είδε το tweet του προέδρου την Τρίτη ότι ήταν άνεργος.

Ήταν μεταξύ των ανώτερων αξιωματούχων του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας, ο οποίος κήρυξε τις κοινοβουλευτικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου «τις ασφαλέστερες στην αμερικανική ιστορία» και απέρριψε τους «αβάσιμους ισχυρισμούς» την προηγούμενη εβδομάδα.

Αν και αυτή η δήλωση δεν ονόμασε τον κ. Τραμπ, την ίδια ημέρα που κυκλοφόρησε, ο κ. Κρέμπς έστειλε εκ νέου μια ανάρτηση στο Twitter από έναν εμπειρογνώμονα ψηφοφορίας λέγοντας: «Μην κάνετε tweet άγριων και αβάσιμων ισχυρισμών σχετικά με τις μηχανές ψηφοφορίας, ακόμα κι αν το κάνετε. έγιναν από τον Πρόεδρο. »

Η απόλυση του κ. Krebs προκάλεσε οργή μεταξύ των Δημοκρατών. Ένας εκπρόσωπος του εκλεγμένου Προέδρου Τζο Μπάιντεν είπε: «Ο Κρις Κρέμπς πρέπει να επαινέται για την υπηρεσία του στην προστασία των εκλογών μας, όχι για την αλήθεια.»

Η ανάλυσή του σχετικά με τους ισχυρισμούς για μαζική απάτη ψηφοφόρων μπορεί να συνοψιστεί απλά: Δεν υπάρχουν στοιχεία για μαζική απάτη ψηφοφόρων.

Ήξερε ότι τα λόγια του θα δυσαρεστήσουν τον Πρόεδρο Τραμπ. Την περασμένη Πέμπτη είπε στο προσωπικό του ότι περίμενε απολύσεις και είχε δίκιο.

Βρέθηκε σε αδύνατη θέση. Ο κ. Τραμπ είπε ότι οι δηλώσεις του ήταν ανακριβείς λόγω της «μαζικής ακαταλληλότητας και απάτης» κατά τη διάρκεια των εκλογών.

Αλλά ο κ. Κρέμπς δεν το βρήκε.

Ίσως ο πρόεδρος να βρει πολύ υλικό για να υποστηρίξει αυτό που είπε, αλλά δεν βρήκε κανένα στοιχείο που να το υποστηρίζει.

Ο κ. Κρέμπς, επομένως, έχει τεθεί σε θέση που κανείς δεν θέλει να είναι – να καθησυχάσει τον Ντόναλντ Τραμπ και να πει αυτό που θέλει να ακούσει – ή να διακινδυνεύσει την καριέρα του λέγοντας πράγματα που ο Δάσκαλός του θα κακοποιήσει.

Διάλεξε το τελευταίο και το πλήρωσε με το έργο του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *