• Πε. Ιούλ 22nd, 2021

Covid 19 Νότια Αυστραλία μπαίνει στο άμεσο

Byadmin

Νοέ 19, 2020

Η πολιτεία της Νότιας Αυστραλίας βρίσκεται σε κλείδωμα έξι ημερών για να περιορίσει την εξάπλωση μιας επιδημίας κοροναϊού που ανακαλύφθηκε πριν από ημέρες.

Το κράτος ανακάλυψε 36 περιπτώσεις από τότε που εντοπίστηκαν λοιμώξεις στην Αδελαΐδα την Κυριακή, η πρώτη στην κοινότητα σε έξι μήνες.

Οι αρχές αναφέρουν ότι τα μέτρα «breaker» ήταν απαραίτητα για να σταματήσει η «πρόωρη» εξάπλωση του ιού.

Η Αυστραλία είχε επίσης προηγουμένως ανταποκριθεί επιθετικά σε μικρές επιδημίες.

Διάφορες κρατικές κυβερνήσεις έκλεισαν προσωρινά τμήματα της οικονομίας, επέβαλαν περιορισμούς στα σύνορα και άλλα μέτρα για να εμποδίσουν τη διάδοση του ιού.

Το κλείδωμα, που πρόκειται να ξεκινήσει τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, έρχεται λίγες μόλις εβδομάδες μετά τη γειτονική Βικτώρια που έπληξε ένα δεύτερο κύμα που προκάλεσε περίπου 800 θανάτους.

γραμμή
Οι περιορισμοί για τη Νότια Αυστραλία ισχύουν την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου

Οι άνθρωποι πρέπει να μείνουν στο σπίτι και δεν επιτρέπεται να ασκούνται
Είναι υποχρεωτικό να φοράτε μάσκες δημοσίως
Όλα τα σχολεία και τα πανεπιστήμια έκλεισαν εκτός από τα παιδιά των βασικών εργαζομένων
Καταστήματα, εστιατόρια, καφετέριες και παμπ είναι κλειστά χωρίς επιλογές για πακέτο
Απαγορεύσεις περιφερειακών ταξιδιών
γραμμή
Μετά το «διάλειμμα έξι ημερών», θα υπάρξουν άλλες οκτώ ημέρες με λιγότερους περιορισμούς, ανέφεραν αξιωματούχοι.

Σχεδόν αμέσως μετά την ανακοίνωση του κλειδώματος, εικόνες στα κοινωνικά μέσα έδειξαν ότι οι άνθρωποι παρατάσσονται σε σούπερ μάρκετ για να αγοράσουν χαρτί υγείας και άλλα είδη.

Οι αρχές κάλεσαν τους ανθρώπους να αποφύγουν την αγορά πανικού και επιβεβαίωσαν ότι τα σούπερ μάρκετ και τα φαρμακεία θα παραμείνουν ανοιχτά.

Ο πρωθυπουργός της Νότιας Αυστραλίας Στέφανος Μάρσαλ κάλεσε τους κατοίκους να «αντιμετωπίσουν ξανά την πρόκληση» στο ξαφνικό δεύτερο κλείδωμα.

«Χρειαζόμαστε ένα breaker για να είμαστε ένα βήμα μπροστά», είπε. «Χρειαζόμαστε ανάπαυλα από τον εντοπισμό επαφών για να προστατεύσουμε τους ηλικιωμένους, τους ευάλωτους και ολόκληρη την κοινότητά μας.»

Την Τετάρτη, η πολιτεία ανέφερε δύο νέες περιπτώσεις 9.500 δοκιμών. Αξιωματούχοι είπαν ότι ήταν ένας «μικρός αλλά κρίσιμος» αριθμός.

Τα περισσότερα από τα αυστραλιανά κράτη είχαν ήδη μετακομίσει αυτήν την εβδομάδα για να κλείσουν τα σύνορά τους με κατοίκους της Νότιας Αυστραλίας.

Διαρροές καραντίνας
Όπως και με το ξέσπασμα της Βικτώριας, η επανεμφάνιση του ιού στη Νότια Αυστραλία οφείλεται στην απομόνωση του ξενοδοχείου. Αυτό οδήγησε σε επανεξέταση των μέτρων ασφαλείας της καραντίνας.

Αξιωματούχοι είπαν ότι ένα απορρυπαντικό μολύνθηκε και το μεταβίβασε σε άτομα της τοπικής κοινότητας.

Η Αυστραλία έκλεισε τα σύνορά της σε διεθνείς ταξιδιώτες τον Μάρτιο, αλλά επέτρεψε στους πολίτες και τους μόνιμους κατοίκους να επιστρέψουν στην πατρίδα τους μετά από υποχρεωτική απομόνωση 14 ημερών σε ένα ξενοδοχείο.

Περίπου το ένα πέμπτο των περιπτώσεων της χώρας έχει εντοπιστεί στους ταξιδιώτες που επιστρέφουν.

Ο πρωθυπουργός Σκοτ ​​Μόρισον δήλωσε την Τετάρτη ότι η γρήγορη κίνηση της Νότιας Αυστραλίας «αντλεί διδάγματα από προηγούμενες εμπειρίες εστίας».

Στην Αυστραλία, η οποία έχει αναφέρει 907 θανάτους και περίπου 28.000 περιπτώσεις τις τελευταίες εβδομάδες, τα περιστατικά μειώθηκαν σχεδόν στο μηδέν μετά την επιτυχή καταστολή του ιού από τη Βικτώρια.

Λεζάντα «Burbing» γύρω από τη σκληρή κλειδαριά της Μελβούρνης
Ωστόσο, αυτές οι προσπάθειες απαιτούσαν αυστηρό τετράμηνο κλείδωμα στην πρωτεύουσα της Μελβούρνης, κατά την οποία οι κάτοικοι δεν μπόρεσαν να εγκαταλείψουν ελεύθερα τα σπίτια τους και αντιμετώπισαν απαγόρευση της κυκλοφορίας.

Το κράτος μπόρεσε να μειώσει τον ρυθμό των περιπτώσεών του από το υψηλό των 700 νέων υποθέσεων ανά ημέρα σε μηδέν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Το πλήρες κλείδωμα ξεκίνησε όταν αναφέρθηκαν σχεδόν 100 νέες περιπτώσεις ανά ημέρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *